Další z vyzkoušených receptů na chleby, pečené v pekárně.

Chleba s ovesnými vločkami

(titulní foto)

Suroviny:
285 g vody
1 lžička cukru
13 g droždí
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
20 g oleje
100 g žitné chlebové mouky
400 g hladké mouky
40 g jemných ovesných vloček

Postup:
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké a použijeme Základní program. Hotový chleba vyklepneme z formy a necháme zchládnout na mřížce.

Slaninovo-cibulový chleba

slaninovo-cibulový chleba

slaninovo-cibulový chleba

Suroviny:
310 g vody

60 g slaniny
1 cibulka
lžíce bramboráku v prášku
lžička cukru
2 lžičky soli
lžička drceného kmínu
100 g žitné chlebové mouky
300 g pšeničné chlebové mouky
150 g hladké mouky
10 g droždí.

Postup:
Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme na pánvi a osmahneme na ní krájenou cibulku.
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké (včetně prochladlého obsahu pánve) a použijeme program Základní. Hotový chleba vyklepneme z formy a necháme zchládnout na mřížce.

Pivní chleba

pivní chleba

pivní chleba

Suroviny:
200 g vody
200 g piva
2 lžičky soli
2 lžičky oleje
lžička octa
2 lžičky kmínu
rozetřený stroužek česneku
lžička cukru
130 g žitné chlebové mouky
330 g pšeničné chlebové mouky
130 g hladké mouky
12 g droždí
Po zvukovém signálu pekárny je možné přidat jakákoliv semínka.

Postup:
Suroviny navážíme do formy v pořadí tekuté – sypké a zapneme základní program. Před třetím kynutím těsto trochu urovnáme, pokud je třeba.
Chleba je lehký, není „bílý“ a výrazně voní.