Anglické rohlíky

Anglické rohlíky

„Angličáky“, prodávané v obchodě, jsou nekřesťansky drahé – chcete-li nakrmit hladového manžela a několik dětí. Ale máme je moc rádi, tak proč si občas neupéct vlastní?

Suroviny:

na omládek:
100 g vody

130 g hladké mouky
půl lžičky sladěnky
10-13 g droždí
– vše umícháme a zakryté necháme pracovat asi hodinu

Dále:
210 g vody
30 g oleje
1,5 rovné lžičky soli
70 g hladké mouky
300 g pšeničné chlebové mouky

Na potření a obložení:
trocha oleje
grilovací koření
plátkový sýr
plátky anglické slaniny

Anglické rohlíky

Anglické rohlíky

Postup:

k omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout. (Soli dáme do těsta méně, rohlíky jsou dosoleny použitým grilovacím kořením a také slanina a sýr přidají na slané chuti.)
Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na 8-10 kousků, z každého uděláme bulku a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak uděláme rohlíky, které na plechu svrchu trochu přimáčkneme (na placato), potřeme olejem s grilovacím kořením, poklademe plátky anglické slaniny, na ně sýr, necháme dokynout a upečeme.

Anglické rohlíky
Plech vložíme do dobře vyhřáté trouby (200-220°C) a pečeme přibližně 12-18 minut – každá trouba peče jinak.

Anglické rohlíky

12 komentářůNapsat komentář

  • Ivi, díky za skvělý recept. Pekla jsem v pátek, na manžela zbyl jeden a ten ještě nebyl ani úplně vychladlý, tak jsem v sobotu pekla zas, raději z dvojité dávky s malou nadějí, že třeba zbyde na dnešek. Nezbyl. Máš na vysvědčení od holek samé jedničky za ty dobroty, teto.
    Bohunka

  • Moc děkuji za tento recept, ale také za všechny ostatní. Anglické rohlíky peču již poněkolikáté, vždy s velkým úspěchem.

  • Dobrý den chci se zeptat dá se tam dát i kečup na ten rohlík pod tu slaninu děkuji za odpovět

    • Dobrý den i Vám,
      kečup jsem nikdy nezkoušela, protože na angličák podle mě nepatří (i když ho jinak mám moc ráda, třeba i k párkům 🙂 )
      Pokud ho použijete, měl by být určitě kvalitní a hustý – lehce natřít rohlík pod slaninou.

  • Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda bych mohla těsto zadělat večer a dát kynout na noc do lednice a ráno dělat rohlíky? Tak jak to píšete u receptu na víkendovou snídani. A nebo zkusit zadělat jiné těsto, které by mohlo na noc do lednice. Děkuji za odpověď

    • Dobrý den,
      určitě mohla. Nechte vykynout omládek, pak zadělejte těsto a to hned, bez kynutí dejte zakryté do lednice.
      Ať se podaří!
      Iva

  • Dobrý den,
    moc se mi líbí recept, myslíte že můžu rohlíky udělat bez šunky a sýra? A poradíte jak recept upravit, pokud bych chtěla do těsta zužitkovat trochu kvásku, který jsem odebírala při omlazování kvásku?
    Moc děkuji za rady a Vaše stránky.

    • Dobrý den, určitě můžete upéct rohlíky jen „holé“. Pokud přidáte trochu kvasu, počítejte s tím, že v něm přidáváte polovinu jeho hmotnosti mouky a polovinu vody – většinou býtvá kvas řidší, tak aby nenaředil celé těsto – uberte malinko vody, předepsané v receptu. 😉 (Samozřejmě – podle toho, kolik kvasu přidáte. Pokud to bude menší lžíce, asi vodu ani řešit nebude třeba…)

Napsat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zobrazena. Pole označená * je nutné vyplnit.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.