„Angličáky“, prodávané v obchodě, jsou nekřesťansky drahé – chcete-li nakrmit hladového manžela a několik dětí. Ale máme je moc rádi, tak proč si občas neupéct vlastní?
Převaha chlebové mouky nad hladkou dělá pečivo lehce pevnějším i sytivějším.

Suroviny:

Omládek:
100 g vody
130 g hladké mouky
půl lžičky sladěnky
10-13 g čerstvého droždí
– vše umícháme a zakryté necháme pracovat asi hodinu

Dále:
210 g vody
30 g oleje
1,5 rovné lžičky soli
70 g hladké mouky
300 g pšeničné chlebové mouky

Na potření a obložení:
trocha oleje
grilovací koření
plátkový sýr
plátky anglické slaniny

Postup:

k omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout. (Soli dáme do těsta méně, rohlíky jsou dosoleny použitým grilovacím kořením a také slanina a sýr přidají na slané chuti.)

Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na 8-10 kousků, z každého uděláme bulku a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak uděláme rohlíky, které na plechu svrchu trochu přimáčkneme (na placato), potřeme olejem s grilovacím kořením, poklademe plátky anglické slaniny, na ně sýr, necháme dokynout a upečeme.

Anglické rohlíky


Plech vložíme do dobře vyhřáté trouby (200-220°C) a pečeme přibližně 12-18 minut – každá trouba peče jinak.