Bagety s bramborovou pomazánkou

Zcela obyčejné bagety, které jsem kdysi často a pravidelně pekla.
Neobyčejná je v tomto receptu pomazánka. Tedy – i ta je obyčejná. Tak, že si člověk po shlédnutí surovin řekne, že na ní nic není. A přeci je neobyčejně chutná, téměř jako nějaký salát na chlebíčky.

Suroviny:

250 ml vody
60 g oleje
2 lžičky soli
100 g polohrubé mouky
450 g hladké mouky
2 lžičky cukru
17-21 g droždí

Na oblohu:
pekingské zelí
rajče
salátová okurka
dobrá šunka

Pomazánka:
vařené brambory
tatarka
česnek
sůl

Postup:

Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny tak, aby sůl nepřišla na droždí. Použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto rukama propracujeme, rozdělíme na 4 díly, zformujeme bagety a necháme je na plechu dobře nakynout. Pak potřeme vejcem, popř. sypneme oblíbeným semínkem a upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.
Na pomazánku nastrouháme brambory a podle chuti a jejich množství je osolíme, ochutíme rozetřeným česnekem a smícháme s tatarkou tak, aby se to dalo dobře mazat.
Vychladlé bagety rozřízneme, pomažeme pomazánkou a ozdobíme zeleninou a salámem.

Pomazánka je velice levná a rychlá a překvapivě dobrá. Tatarskou omáčku si dělávám domácí.
Baget doma obložíme vždycky víc, dobře zabalené ve folii vydrží v lednici dva dny.

 

 

1 CommentLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.