Bramborové bagetky příjemně nakynou, v trobě ještě o kus povyskočí a upečené jsou lehoučké, s křupavou kůrkou a pružnou střídou.
SUROVINY:

na preferment:
150 ml vody
150 g pšeničné chlebové mouky
1-2 g droždí
– vše smícháme a zakryté necháme 10-12 hodiny v teple kynout.

Dále:
100 ml vody
100 g bílého jogurtu
3 lžíce oleje
80 g strouhaných vařených brambor
lžička cukru
2-2,5 lžičky soli
100 g žitné chlebové mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
150 g hladké mouky
7 g droždí

 

BB - bramborové bagety

POSTUP:

K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a vypracujeme volnější těsto, které necháme v míse vykynout.
Vykynuté lehce propracujeme (pokud je třeba, opatrně podsypneme moukou), rozdělíme na 4 díly, vytvarujeme bagety a na plechu je necháme nakynout.
Potřeme vodou, můžeme i lehce, opatrně naříznout, vsadíme do rozehřáté trouby a upečeme (210°C/25 min).

.

.

.