Bramborákové celozrnné bagety

Bramborákové bagety hodně ochutil přídavek Bramboráku v prášku. Protože se mi v něm některé přísady nelíbily, v současné době ho nepoužívám.Tady bych místo něj do těsta přidala kousek (opravdu kousek – třeba půlku malého) strouhaného bramboru, štipec sušeného česneku i majoránky.
 
Suroviny:
150 g vody
200 g syrovátky
lžička cukru
21 g droždí
200 g pšeničné celozrnné mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
260 g hladké mouky
2 lžičky soli
50 – 60 g bramboráku v prášku
70 g  oleje

 

Bramborákové celozrnné bagety

-snídaně v trávě-

Postup: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a nastavíme program Těsto.
Pak těsto vyndáme, dobře propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu.
Necháme nakynout na plechu, potřeme vejcem, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě.

Bramborákové celozrnné bagety

-zdobené kytičkami slunečnicových semínek-

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.