Miluji bramborová jídla. Hodně z těch zapékaných se dá zapéct nejen v troubě, ale i v pekárně. A tohle je jeden z nich, vyzkoušejte.

Suroviny:

1,5 kg syrových strouhaných brambor
150-200 g vařených krupek (dopoloměkka)
2 vejce
2 lžíce sádla
3 cibule
sůl
majoránku
3-4 stroužky česneku
drcený kmín
mletý pepř
asi 500 g uzeného masa
80 g hrubé mouky
150 ml mléka

 

Bramborová bába

 

Postup:

Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle a pak vše vlijeme do nastrouhaných brambor. Přidáme všechny ostaní suroviny (kromě masa) a vymícháme.
Do formy z pekárny vršíme bramborovou směs, kterou prokládáme dlouhými úzkými špalíčky uzeného, kladenými vodorovně – zapečou se do směsi a na řezu pak vytváří hezkou okatou mozaiku.
Použijeme program Pečení, opakovaně, podle potřeby. Já jsem pekla 60 + 50 min. Po první hodině pečení je dobré povrch báby pomazat rozpuštěným sádlem.

Výborné teplé i studené, s okurkou nebo jinou kyselou zeleninou.

 

 

4 Comments

  • Posted 9.9.2015 16:00 od Jana 0Likes

    Jak péci Bramborovou bábu, když není pekárna? Jde to v zakrytém hlubokém pekáči?
    Děkuji.

  • Posted 18.7.2021 22:15 od Anonym 0Likes

    Můžu místo krupek dát pohanku, když krupky nemůžu? Nebo poradíte, čí je můžu nahradit? Děkuji.

Přidejte komentář