Recept na tento chleba je mírně poupraveným receptem na BB – bramborové bagety.
Chleba je moc dobrý a díky obsahu brambor tak vydrží dlouho (až do spotřebování).

 
Suroviny:žitná celozrnná mouka

na preferment
150 g (ml) vody
150 g pšeničné chlebové mouky
1-2 g droždí
– vše smícháme a v zakryté míse necháme asi 10 hodin kvasit

Dále je potřeba:
80 g strouhaných vařených brambor
100 g bílého jogurtu
100 g (ml) vody
2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky soli
lžíce oleje
lžička cukru
100 g žitné celozrnné mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
170-180 g hladké mouky
6-7 g droždí

 

Bramborový chléb s prefermentem 

Postup:

do pekárny dáme vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny a použijeme program Těsto.
Z vykynutého těsta uděláme bochník, omoučíme ho a dáme kynout do moukou vysypané ošatky.
Po nakynutí opatrně vykulíme na plech s pečící fólií a upečeme (230°C/15 min, 200°C/asi 30min).