Pevnější, dobře tvarovatelné bulky, vonící sýrem.
Suroviny:
300 ml vody
2 lžičky cukru
14 g droždí
60 g strouhaného sýra
2 rovné lžičky soli
2 lžíce oleje
100 g pšeničné celozrnné mouky
120 g hladké mouky
340 g polohrubé mouky
strouhaný sýr na posyp
Postup:
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
Vykynuté těsto na vále propracujeme, rozdělíme na 9-10 dílů a z každého uděláme bulku. Necháme na plechu nakynout, pak potřeme vejcem, popř. posypeme hrubě strouhaným sýrem a v troubě, vyhřáté na 180-200°C upečeme.
tyhle bulky se sýrem jsem dělala dnes potřetí a mám je vždycky těžký. Nevykynuly, jen se trochu uhladilo těsto. Vypadají normálně hezky, ale s tím sýrem chutnají trochu nahořkle. Co dělám špatně?
Zuzko, jaké droždí používáte? Sušené?
Bulky jsou výborné! Dost jsem se lekla, když jsem zjistila, že v lednici mám už je kousek (4g) oschlého droždí, ale riskla jsem to a těsto mi i tak v pekárně během programu krásně nakulnulo a v troubě hezky vyzkočilo. Přidala jsem navíc žitné vločky ;) .