Salát kempink, jak byl nejčastěji psáván, jsme rádi jedli už před r.1989. Jak se pak měnila doba, lidé i normy, přestával být tento salát naším oblíbencem. Tedy – nepřestali jsme ho mít rádi, ale ty jeho rádobynapodobeniny přestali kupovat a na salát kempink jen vzpomínali.

Až se mi do rukou dostala kniha Receptury studených pokrmů, kde je nejen tento salát, ale spousta dalších fantastických jídel. A vůbec nevadí, že je gramáž rozpočtena na 10 kilo hotového výrobku.

Suroviny:Camping salát

430 g salámu
200 g majonézy
50 g hořčice
120 g cibule
50 g sterilované papriky (kapie)
70 g sterilovaných okurek
90 g sterilovaných feferonek
lžička octa
lžička cukru
mletý pepř
sůl

 

Camping salát

Postup:

salám po oloupání rozřízneme podél na poloviny a pak na čtvrtiny, které nakrájíme na tenké plátky.
Cibule a okurky nakrájíme na plátky, papriku na nudličky, feferonky rozsekáme nadrobno. Vše smícháme dohromady a spojíme majonézou, ochucenou hoččicí, octem, pepřem, cukrem a solí.

Necháme odležet v chladu.

(Suroviny můžete, myslím, pokrájet jak jste zvyklí. V salátu na fotkách je méně majonézy, máme tak raději.)

 

Camping salát

 

 

8 komentářůLeave a comment

  • Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda dáváte těch 90 g feferonek? Jestli to není moc pálivé? Děkuji

  • Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda ten salát není moc pálivý? Děkuji

    • Dobrý den, Moniko (Věro),
      je rozdíl, jaké feferonky dáte – u nás to jsou kozí rohy, které pálí velice jemně, takže ve výsledku salát pálivý není. Pokud byste ale použila třeba třešňové feferonky (menší, kulaté, rudě červené), už asi pálit bude 😉

  • Dobrý den Ivo, tak camping už jsem dělala 2x je skvělý. Chtěla jsem se zeptat, jestli by v té knize kterou zmiňujete nebyl recept na „grónskou“, která bývala též velmi dobrá.
    Pěkný den
    Daniela

    • Dobrý den,
      grónskou pomazánku vůbec neznám, ale recept na ni tam je:
      240 g výrobního salámu (ten nahrazuji šunkovým nebo aspoň mletým jemným salámem), 320 g sterilovaného celeru (ve sladkokys. nálevu), 420 g základní majonézy, 10 g kečupu, 5-6 g citronové šťávy, 10 g octa, 15 g cukru, sůl
      Salám a celer umlít na zrnitost rýže, přidat zbytek surovin a promíchat.

      Bude to ono?

  • Ivo Vy jste rychlík, to bude ono, jestli bude tak dobrý jako ten camping, znamená to že mi nestačí pouze ranní běh, ale musím začít i s večerním. Nakoupím suroviny a dám vědět.
    Pěkný zbytek dne
    D

    • Velký rychlík nejsem, ale náhodou mám tu knihu na stole před sebou 🙂 Je to veliká bichle a my teď trochu přestavovali byt, tak jí hledám místo.
      Držím palce, ať je to ta grónská, co Vám chutná!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.