Salát kempink, jak byl nejčastěji psáván, jsme rádi jedli už před r.1989. Jak se pak měnila doba, lidé i normy, přestával být tento salát naším oblíbencem. Tedy – nepřestali jsme ho mít rádi, ale ty jeho rádobynapodobeniny přestali kupovat a na salát kempink jen vzpomínali.

Až se mi do rukou dostala kniha Receptury studených pokrmů, kde je nejen tento salát, ale spousta dalších fantastických jídel. A vůbec nevadí, že je gramáž rozpočtena na 10 kilo hotového výrobku.

Suroviny:Camping salát

  • 430 g salámu
  • 200 g majonézy
  • 50 g hořčice
  • 120 g cibule
  • 50 g sterilované papriky (kapie)
  • 70 g sterilovaných okurek
  • 90 g sterilovaných feferonek
  • lžička octa
  • lžička cukru
  • mletý pepř
  • sůl

Camping salát

Postup:

salám po oloupání rozřízneme podél na poloviny a pak na čtvrtiny, které nakrájíme na tenké plátky.
Cibule a okurky nakrájíme na plátky, papriku na nudličky, feferonky rozsekáme nadrobno. Vše smícháme dohromady a spojíme majonézou, ochucenou hoččicí, octem, pepřem, cukrem a solí.

Necháme odležet v chladu.

(Suroviny můžete, myslím, pokrájet jak jste zvyklí. V salátu na fotkách je méně majonézy, máme tak raději.)

Camping salát