Z uvedeného množství těsta byly dvě placky do menší remosky (Original), jedna česneková, druhá naplněná podobně jako pizza.
Česneková placka byla chuťově jednodušší než pizza, ale o to víc nám chutnala.

 

Suroviny:
100 g vody
špetka cukru
2-3 lžíce oleje
necelá lžička soli
100 g pšeničné chlebové mouky
100 g hladké mouky
6-7 g droždí

Na potření česnekové placky:
1 stroužek česneku

lžíce oleje
špetka soli
necelých 50 ml vody
– v malé hlubší nádobě (širokém hrnečku) ponorným mixérem rozmixujeme. Množství česneku je libovolné, ten, kdo ho rád chroupe ve velkém, si dá stroužků víc

 

Chlebové česnekové placky

-nižší chlebová placka, s česnekem-

 

Postup:
– těsta je málo, nedávala jsem do pekárny, ale umíchal mi robot.
Ve vodě s trošínkou cukru necháme aktivovat (zmladit) droždí, přidáme zbytek surovin a umícháme měkké těsto.

Kyne jen asi 30-45 minut, pak ho rozdělíme na dva díly (ten, kdo upeče v troubě, může vyválet vcelku) a vyválíme dvě placky, které necháme nakynout ve vymazané remosce. Mám formy dvě, mohla jsem oba kousky těsta zpracovat najednou.

Před pečením placku svrchu párkrát propíchneme vidličkou a upečeme do růžova (asi 15 minut). Ještě horké potřeme česnekovou směsí.

Dobu pečení si každý uzpůsobí podle své chuti – někomu bude chutnat křupavější, my máme radši měkčí.

 

 

Chlebové česnekové placky

-placka, ochucená jako pizza-

 

Tahle „pizza“ placka byla česnekovou směsí potřená ještě před pečením, náplň pak tvořila ochucená rajčatová omáčka, tenké plátky syrové cibule, šunka, oregáno a navrch troška strouhaného sýru. Pekla jsem ji déle než placku prázdnou.