Jednoduché těsto (pro lepší chuť možno zadělat třeba s prefermentem), snadné tvarování – to jsou chlebové čtverečky nebo trojúhelníčky.
Suroviny:
240 ml vody
lžička cukru
1,5 lžičky soli
lžička drceného kmínu
30 g měkkého sádla
10 g droždí
60 g žitné celozrnné mouky jemné
60 g pšeničné celozrnné mouky jemné
60 g ovesných vloček jemných
210 g hladké mouky
Postup:
suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto (Kynuté těsto).
Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozválíme na plát o tloušťce asi 1-2 cm. Nakrájíme na dílky, ty přeneseme na plech s pečícím papírem a necháme vykynout.
Potřeme vejcem, ozdobíme semínky a dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/asi 25min).
Asi po 10 minutách pečení potřeme vejcem ještě jednou, aby nám semínka později neopadávala a dopečeme.
120 g vody
120 g hladké mouky
1 g droždí (vše z odváženého množství)
– smícháme a 12 h necháme v teple pracovat.
Pak přidáme zbytek surovin a dál pokračujeme podle receptu.
Vypadají úžasně, ty musím vyzkoušet. Droždí se dává čerstvé nebo sušené? Díky Lenka.
Čerstvé droždí ;-)
Už jsem je pekla dvakrát a jsou vážně skvělé. Krásně nadýchané a křupavé. Dík za recept :-)