Tento koláč je vlahý, nedusivý, přiměřeně sladký a prý -doooobrý- . Většinou jsme doma jen sami dva, tak nám tahle velikost, z remosky, bohatě stačí.

Drobenkový tvarohový koláč z remosky

-přichystaný k vykynutí-

Suroviny:

200 g hladké mouky
40 g cukru
špetka soli
60 g (ml) vody
lžíce rumu
50 g změklé Hery
lžička citrónové šťávy
strouhaná citrónová kůra
malá špetka soli
8-10 g droždí
 
Náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
2 lžíce cukru (můžete přidat podle chuti)
asi lžíce pudinku Creme Olé
rozinky

Drobenkový tvarohový koláč z remosky

-čerstvě upečený-asi lžíce pudinku Creme Olérozinky

Posýpka:
máslo
cukr krupice,
hrubá mouka
– vše v poměru asi 1 : 1 : 2

 

 

Postup:

ve vlažné vodě s trochou cukru (z odváženého množství) necháme vzejít droždí, pak přidáme zbytek surovin a robotem nebo vařečkou vymícháme nelepivé těsto, které necháme nakynout.
Pak rozdělíme na dva malinko nestejné díly – větší vyválíme na trochu hrubší placku jako dno koláče a uložíme do remosky s pečícím papírem nebo fólií (mám jednu vystříhnutou tak akorát do remosky).
Potřeme náplní, zakryjeme tenčí plackou, potřeme ji máslem nebo i vejcem, posypeme posýpkou a necháme v remosce upéct – asi 30-35 minut.

 

Drobenkový tvarohový koláč z remosky