Tento koláč je vlahý, nedusivý, přiměřeně sladký a prý -doooobrý- . Většinou jsme doma jen sami dva, tak nám tahle velikost, z remosky, bohatě stačí.
Suroviny:
200 g hladké mouky
40 g cukru
špetka soli
60 g (ml) vody
lžíce rumu
50 g změklé Hery
lžička citrónové šťávy
strouhaná citrónová kůra
malá špetka soli
8-10 g droždí
Náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
2 lžíce cukru (můžete přidat podle chuti)
asi lžíce pudinku Creme Olé
rozinky
Posýpka:
máslo
cukr krupice,
hrubá mouka
– vše v poměru asi 1 : 1 : 2
Postup:
ve vlažné vodě s trochou cukru (z odváženého množství) necháme vzejít droždí, pak přidáme zbytek surovin a robotem nebo vařečkou vymícháme nelepivé těsto, které necháme nakynout.
Pak rozdělíme na dva malinko nestejné díly – větší vyválíme na trochu hrubší placku jako dno koláče a uložíme do remosky s pečícím papírem nebo fólií (mám jednu vystříhnutou tak akorát do remosky).
Potřeme náplní, zakryjeme tenčí plackou, potřeme ji máslem nebo i vejcem, posypeme posýpkou a necháme v remosce upéct – asi 30-35 minut.
Přepočítala jsem množství na velkou remosku. Musela jsem přidat do těsta vodu, ale koláč je opravdu vynikající. Děkuji za recept.
Upekla jsem ho s jablky a ořechovou drobenkou, další báječný recept. Díky. :-)
No skusila sem a super. teď mám zase chuť upéct koláč opravdu super recept.