Dívala jsem se na ně už vloni a moc se mi líbily.
Vyrobit je nedá prakticky žádnou práci a na talíři vypadají moc hezky. Moje jsou ze slaného těsta, ale hezké budou i z pevnějšího sladkého (třeba mazancového) těsta ;-)

Suroviny:

kynuté těsto
pekanové ořechy
vejce na pomašlování těsta
popř. špetku kurkumy

Dýně...podzim je tady

Postup:

vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na malé kousky a z každého uděláme pevnou bulku. Po krátkém odpočinku ji lehce zploštíme (já jsem zploštila zbytečně hodně, dýněčky mohly být kulatější), po obvodu na 6-8 místech nastříhneme nůžkami nebo nařízneme nožem a omoučenou vařečkou uděláme ve dtředu dírku až k podložce.

Dýně...podzim je tady

Uložené na plechu necháme dýněčky nakynout, pak jim obnovíme důlek ve středu, pomašlujeme je vejcem a dáme upéct.

Dýně...podzim je tady

Do vychladlých zapíchneme půlku pekanového ořechu jako stopku.
Pokud do vejce, kterým dýně mašlujete, přidáte špetku kurkumy, budou po upečení krásně žluté.

Dýně...podzim je tady

Dýně...podzim je tady