Fazolový guláš s vepřovým masem

Malinko upravený recept z Receptur jídel pro závodní stravování.
Guláš je výborný, sytý, uspokojí milovníky masa i luštěnin.

 

Suroviny:

750 g uvařených fazolí
500 g vepřového masa (plecko, ořez)
100 g cibule
75 g sádla
2 lžíce hladké mouky (asi 25 g)
mletá sladká paprika
lžíce rajčatového protlaku
1-2 stroužky česneku
drcený kmín
mletý pepř
sůl

 

Fazolový guláš s vepřovým masem

 

Postup:

Nakrájenou cibuli usmažíme na sádle, přihodíme kostky masa a ještě osmahneme.
Zaprášíme moukou, přidáme papriku, necháme zpěnit a zalijeme vodou.
Za stálého míchání přidáme protlak, utřený česnek, pepř, kmín, osolíme podle chuti a povaříme.
Smícháme s fazolemi, provaříme a podáváme – u nás s chlebem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.