Fritátové nudle (vložka do polévky)

Svátečně upravená vložka do polévky, u nás doma velice oblíbená.
Musím ale spravedlivě přiznat, že jich dělávám větší množství, aby zbylo dost do polévky. Chodí mi je ukrádat manžel, jsou pro něj výborným mlsem.

Suroviny:

1 vejce
150 ml mléka
60 g polohrubé mouky
špetka soli
tuk na smažení

 

Fritátové nudle (vložka do polévky)

 

Postup:

Všechny suroviny smícháme na těsto a z něj smažíme na pomaštěné pánvi tenké palačinky.
Srolujeme je a nakrájíme na užší nudle – jako výbornou vložku do vývarů.

Pro svátečnější způsob úpravy nudlí můžeme palačinky svinout, nakrájet na tenčí řezy a takhle svinuté je vložit do rozpáleného tuku a osmažit. Podrží si svůj šnečí tvar a jsou i křupavé.

 

Fritátové nudle (vložka do polévky)

 

 

 

1 CommentLeave a comment

  • Znala jsem celestýnské nudle či šnečky z palačinek, ale nesmažené. Udělala jsem toho dle tvé rady více a co se nesnědlo v polévce, zmizelo během odpoledne. Je to výborné, snadné, domací a skvělé i bez polévky. Díky, Ivi, za další skvělý recept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.