Grahamky

Velice dobře nakynuté těsto, upečené pečivo je lehké, nadýchané, s křupavou kůrkou, dobré i na druhý den. Pekla jsem jako rohlíky nebo i bagety.

 

Suroviny:
na omládek
100 g příjemně vlažné vody
lžička sladěnky
130 g hladké mouky
17 g droždí

Dále:
170 g vody
30 g oleje
2 rovné lžičky soli
360 g pšeničné celozrnné mouky
10 g (vrchovatá lžíce) pšeničných otrub

Grahamky

-hodně tmavý řez-

Postup:
všechny suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat (nebo je ručně umícháme v misce) a pak, zakryté necháme 45 minut kynout.
Přidáme zbytek všech surovin a opět bez předehřevu umícháme v pekárně těsto, které necháme dobře nakynout. Trvá to asi 90 minut, během té doby je těsto dobré jednou nebo dakrát promísit.

Grahamky

-74% celozrnné mouky-

Vykynuté těsto vytáhneme, lehce propracujeme, rozdělíme na díly a umotáme pečivo. Třeba rohlíky, z jednoho pramene můžeme umotat i housky……
Pečivo dáme nakynout na plech s pečícím papírem nebo fólií, pak potřeme vodou a upečeme v dobře vyhřáté troubě (220-230°C/15-25min podle velikosti jednotlivých kusů).

 

 

2 komentářeLeave a comment

  • Myslim ze tu v Pekarnomanii nie je ziadny problem vykusat ziadny recept.Do coho sa clovek pusti vsetko vyjde na jednotku.Velim dobre rozky……mäkkucke,nadychane……..proste pochutka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.