Recept na granáty mám od manželovy maminky – je jejich rodinný. Hodně se podobají grenadýrmarši, který prý původně pochází z Maďarska a nezapéká se.
Většinou je peču v troubě, ale vyzkoušela jsem i pekárnu. Neudělá sice navrchu pokrmu tak silnou kůrčičku, ale zase se nám granáty zdají víc šťavnaté, než ty z trouby. Je na vás, kterému způsobu dáte přednost.

Suroviny:

1 lžíce sádla na dno pekárny
500 g uvařených těstovin
400 g vařených brambor na kostičky
5 vajec
4 širší párky
5 cibulí nakrájet (dodají šťávu)
sůl
pepř

 

Granáty

-vyklopené z formy pekárny-

Postup:

Všechny suroviny promícháme a dáme do formy. Spustíme program Pečení a pečeme asi 90 minut, aby bylo jídlo opravdu hotové.
Uvedená gramáž je vhodná pro velké pekárny .

Jakékoliv zapékané pokrmy v pekárně mají trošku jinou chuť, než pečené v troubě, jsou výborné, méně vysušené.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.