Jsou vítaným zpestřením k zakousnutí než se dogriluje maso a v použití koření velice variabilní – např.pro zcela pánskou společnost se nemusíme bát použít koření i hodně pálivé.

Syrovátka mi zbývá po scezení tvarohu nebo i z jogurtu, ze kterého potřebuji udělat tzatziky – také vítané ke grilování.

 

Suroviny:

160 g syrovátky
lžička cukru
3 lžíce oleje
240 g hladké mouky
2 lžičky grilovacího koření
rovná lžička soli
10 g droždí

Na sůl je třeba dát trochu pozor, podle koření, které použijete. Obsahuje-li koření více soli, nepřidáváme už do těsta celou lžičku soli, ale méně.

 

Grill tyčky

Postup:

suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto.

Vykynuté těsto vytáhneme, rozválíme na plát, rozkrájíme na asi 1,5-2 cm široké proužky, které před uložením na plech pořádně zkroutíme. Po kratším vykynutí tyčky upečeme (200°C/asi 10-15min, pak dosušíme při 170°C dokřupava).