Grissini s rozmarýnem

Velmi rychlé, voňavé, výborné….není třeba říkat nic víc.

Suroviny:

150 g hladké mouky
50 g pšeničné chlebové mouky
100 g vody
20 g olivového oleje
lžička soli
2 lžičky krájených rozmarýnových lístků
5-6 g čerstvého droždí

Grissini s rozmarýnem

Postup:

droždí rozmícháme ve vlažné vodě s lžící mouky (z odváženého množství) a necháme asi 20 minut zaktivovat.
Přidáme zbytek surovin a vymísíme příjemně měkké těsto, které necháme asi 40-60 minut kynout.
Propracujeme, na vále rozválíme do nevelkého obdélníku (25×20 cm) a necháme asi 10 minut odpočinout.

Grissini s rozmarýnem

Rádýlkem na pizzu nebo nožem nakrájíme asi 1,5-2 cm široké proužky, přeneseme je na plech s pečícím papírem nebo fólií, natáhneme na délku plechu a uložíme jeden vedle druhého.
Postříkáme vodou z rozprašovače, můžeme posypat hrubou solí a upečeme (200°C/15-25 minut).

 

3 komentářeLeave a comment

  • Ty me fakt donutis peeect 🙂 Ale naopak jsem rada, ze mam kde zalovit kdyz budu cekat hosty. Pro sebe si nepecu. Nebo ze bych udelala vyjimku a odmenila se po kazdem zhubnutem kile ? 🙂

    • Děkuju 🙂
      Počet nevím, na fotce je asi půlka. Jak píšu – obdélník asi 20×25 cm, rozkrájet a každou natáhnout z těch 20 cm až na délku plechu – malý rozestup mezi nimi a byl jich plný plech. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.