Hodně celozrnné dalamánky

Téměř chlebové těsto, s celozrnnou moukou a otrubami, vonící kmínem. Samozřejmě je možné zadělat je buď v pekárně podle níže psaného postupu, ale ti, co už zkusili omládek, poliš nebo preferment, možná zkusí s nimi.

Suroviny:

250 g vody
lžička cukru
15 g droždí
50 g žitné celozrnné mouky jemné
60 g pšeničné celozrnné mouky jemné
20 g pšeničných otrub
340 g hladké mouky
50 g oleje
2 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu

 

Hodně celozrnné dalamánky

-sypané kmínem a hrubozrnnou solí-

 

Postup:

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
Hotové těsto na vále propracujeme, rozdělíme na 9 dílků, z každého uděláme bulku – dalamánek a všechny je na plechu s pečícím papírem necháme nakynout.
Potřeme je vejcem, posypeme hrubou solí a kmínem a ve vyhřáté troubě upečeme (200°C/asi 15-20min)

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.