Balené tvarohové buchty, množství těsta akorát pro menší remosku (Original). Těsto je bez vejce, pěkně tvárné, nelepí na prsty a honzovky, z něj upečené, jsou výborné i druhý den.

Suroviny:

120 g vody
50 g měkkého sádla
40 g cukru
vanilkový cukr
špetka soli
300 g hladké mouky
15 g droždí

Náplň:
tvaroh (250 g)
1 vejce
2-4 lžíce cukru (podle chuti)
trocha pudinku Cremé Olé na zahuštění

Honzovky
Honzovky

Postup:

toto těsto jsem dělala mimo pečku, robotem.

V troše vody rozmícháme droždí, lžičku cukru a trochu mouky a necháme vzejít kvásek. (Můžete ale z 60 g vody, droždí, 1/2 lžičky sladěnky a 80 g mouky udělat omládek a nechat ho 45 minut nakynout.)

Vmícháme zbytek surovin, vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu až 1,5 hodiny nakynout. Pak propracujeme, rozdělíme na 10 kusů, každý rozválíme válečkem, dáme náplň a dobře zabalíme. Balit jde výborně, těsto lepí pouze samo k sobě, takže podložka i ruce zůstanou čisté.

Remosku buď vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem a naskládáme buchty tak, že je mezi sebou vzájemně omastíme.

.

Honzovky
-zabalené, před nakynutím, v remosce-

Necháme nakynout, pak zapneme remosku a asi 30-35 minut pečeme.

.

Honzovky
-čerstvě upečené-

Mírně prochladlé opatrně vyklopíme a pocukrujeme.

Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm nebo rozpínací dortovou formu, budeme-li buchty péct v troubě.