Stále nerostou? Nevadí, upečem si svoje!
…aspoň pro iluzi :-) A samozřejmě i na snězení, výborné jsou s domácí pomazánkou.
Na jejich výrobu můžete použít jakékoliv tvarovatelné slané kynuté těsto, houby na fotkách jsou z tohoto:

Suroviny:

150 g vody
30 g oleje
lžička soli
270 g hladké mouky
5-6 g droždí
– na 5-6 kousků, podle toho, jak chceme houby veliké

Houby

Postup:

ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme chvilku odpočinout. Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho asi hodinu vykynout.

Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dílky a z každého uděláme bulku, kterou před dalším tvarováním necháme asi 5-10 minut odpočinout.

Houby

Bulku rozválíme na kulatou placku, uřízneme jí boky (podle fotky). Jeden je budoucí klobouk houby, druhý tráva pod její nožkou – přesně tak je uložíme na plech a necháme nakynout.

Vykynuté potřeme rozšlehaným vejcem, „trávu“ můžeme lehce posypat kmínem, mákem nebo jinými semínky a dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/asi 15-20 mniut).

Houby

Houby