Hrbaté tyčky

U těchto tyček jde vlastně jen o nápad při tvarování – můžete je udělat z jakéhokoliv těsta na tyčky a nechat nakynout a upéct na bagetovém plechu.
Nemáte-li bagetový plech a chcete tyčky „zhrbatit“, podložte je na několika místech naolejovanými trubičkami .

Suroviny:

150 ml vody
lžička cukru
10 g droždí
2 trojúhelníčky taveného sýra
4 lžíce oleje
340 g hladké mouky
2/3 lžičky soli

Postup:

suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto.
Vykynuté propracujeme, vyválíme, potřeme vejcem a nakrájíme na proužky, které přeneseme na plech – pokud máme, můžeme uložit příčně na bagetový plech (a tak upečeme hrbaté tyčky).
Po nakynutí posypeme semínky nebo i hrubou solí a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.