Jednoduchý kynutý koláč na celý plech, s tvarohovou a hruškovou náplní.
Těsto téměř stejné jako u klasických honzovek...

 

Suroviny:

Těsto:
160 g vody
70 g měkkého sádla
80 g cukru
špetka soli
400 g hladké mouky
15 g čerstvého droždí

Náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
lžíce pudinku Creme Olé
2 lžíce cukru

300 ml hruškových povidel

Posýpka:
polohrubá mouka
moučkový cukr
máslo

.

Postup:

ve vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které necháme přibližně hodinu kynout a zatím si nachystáme tvarohovou náplň a posýpku.

.

Hruščák s tvarohem

.

Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost klasického plechu, kam ho pak na pečící papír nebo fólii uložíme.
Potřeme tvarohovou náplní, na ni lehce rozetřeme hrušková povidla, posypeme posýpkou a necháme tak asi 30 minut kynout.

Vykynuté upečeme ve vyhřáté troubě (180°C/25-35 minut).

.

.