Hruščák s tvarohem

Jednoduchý kynutý koláč na celý plech, s tvarohovou a hruškovou náplní.
Těsto téměř stejné jako u klasických honzovek...

Suroviny:

160 g vody
70 g měkkého sádla
80 g cukru
špetka soli
400 g hladké mouky
15 g droždí

Náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
lžíce pudinku Creme Olé
2 lžíce cukru

300 ml hruškových povidel

posýpka:
polohrubá mouka
moučkový cukr
máslo

.

Postup:

ve vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které necháme přibližně hodinu kynout a zatím si nachystáme tvarohovou náplň a posýpku.

.

Hruščák s tvarohem

.

Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost klasického plechu, kam ho pak na pečící papír nebo fólii uložíme.
Potřeme tvarohovou náplní, na ni lehce rozetřeme hrušková povidla, posypeme posýpkou a necháme tak asi 30 minut kynout.

Vykynuté upečeme ve vyhřáté troubě (180°C/25-35 minut).

.

.

5 komentářůLeave a comment

  • děkuju za recept, nemá chybu 🙂 dělala jsem jen ze třetiny, člověk se vždycky snaží využít troubu, když peče žitný chleba ve formě…. dala na těsto samotný tvaroh a čerstvý hrušky, doufám, že kousek zbyde na snídani, určitě zařadím mezi oblíbené recepty, bude se hodit, hlavně teď když je máslo tak nehorázně drahé a člověk moc nechce používat na pečení rostliné ztužené tuky

    • Těší mě, že i u Vás tak chutná….už jsem ho pekla mnohokrát, je to náš oblíbený koláč 🙂

Napsat komentář: Iva Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.