Záviny (jablkové, ořechové, makové) máme doma moc rádi a tak je peču poměrně často. Většinou z těsta kynutého, které je použito i tady. Není obyčejné, je ždímané, vlastnostmi podobné plundrovému.

Suroviny:

Ždímané sádlové těsto – recept ZDE

Dále:
strouhaná jablka
několik piškotů
rozinky
skořice
cukr
vejce na potření

Jablkový závin ze ždímaného těsta

Postup:

Těsto s citem rozválíme, poklademe kousky piškotů, jablky, rozinkami, ovoníme skořicí, osladíme cukrem a zavineme.


Chvíli necháme nakynout, pak potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 25 min).

Výborné měkounké těsto s hezkým lístkováním, chutné i druhý den po upečení.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.