Kaiserky (ručně tvarované)

Receptů na kaiserky je hodně, snad každý z nás už některý z nich vyzkoušel.
Nejraději je dělávám z obyčejného, vodou zadělávaného těsta, s trochou tuku, droždím a převážně hladkou moukou.

 

Kaiserky (ručně tvarované)

 

Nejrychlejší způsob je naražení jednou z raznic, které jsou už dnes lehce k sehnání a stojí pár korun. Třeba Tescoma má hodně zdařilé raznice, mám je doma a jsem s nimi zcela spokojená.

raznice z Tescomy

raznice z Tescomy

 

Pokud chcete vyzkoušet ruční tvarování kaiserek, doporučuji si po prohlédnutí návodu vyzkoušet to na kolečku z látky nebo plastelíny – aspoň vás pak, při práci s živým těstem, nic nezaskočí.

 

Vykynuté těsto na kaiserky propracujeme, rozdělíme na stejné dílky, z každého uděláme bulku a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak každou z nich rozválíme na kolečko a můžeme tvarovat.

 

Po založení posledního skladu je všechny ve středu kaiserky zamáčkneme, aby se nerozevíraly a dáme na plech s fólií nebo pečícím papírem kynout – skladem dolů, tedy vzhůru nohama.

 

Vykynuté je opatrně obrátíme, potřeme vejcem nebo vodou a dáme upéct do dobře vyhřáté trouby.

 

Kaiserky (ručně tvarované)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.