Tučnější, mastnější, svátečnější rohlíky. 

 

Suroviny:
na omládek:
190 ml (g) vody
20 g Sladěnky
250 g hladké mouky
50 g droždí

– vše umícháme dohladka a necháme 45-60 minut kynout

Dále:
710 g hladké mouky
220 ml (g) vody
30 g cukru
15 g soli
250 g tuku
(dala jsem obyčejnou Stelu – Hera nebo Zlatá Haná jsou moc navoněné)
olej na pomašlování rohlíků před pečením

 

Karlovarské rohlíky

-trochu mastnější, ale výtečné rohlíky-

Postup:
k omládku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi 1-1,5 hodiny zrát. Během této doby ho 2-3x promísíme.

Vykynuté těsto rozdělíme na 32-34 kusů, které necháme ještě asi 10 min kynout. Pak z každého rozválíme ovál a z něj umotáme rohlík. Na plechu je zahneme a necháme kynout. Vykynuté potřeme olejem, můžeme je i naříznout a upečeme je v dobře vyhřáté troubě (230°C/asi 15-17min).

 

Karlovarské rohlíky