Kefírové anglické bagety

Anglické rohlíky zná z obchodů asi každý. Tyto kefírové bagety jsou dost podobné, kefír a koření ale těsto ochutí trochu jiným směrem a výsledek je výborný.

 
Suroviny:
400 g kefíru
100 ml vody
50 g sádla
2-2,5 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
lžička sušeného česneku
800 g hladké mouky
2 lžičky cukru
30 g droždí

Na potření vejce, na oblohu plátky anglické slaniny a strouhaný tvrdý sýr.

 

Kefírové anglické bagety

-vláčné, vonící sýrem i slaninou-

Postup:
Těsto je určeno pro opravdu velké pekárny, můžeme udělat z poloviční dávky.
Do pekárny dáme suroviny podle předpisu a zapneme program Těsto. Hotové těsto znovu na vále propracujeme, rozdělíme asi na 8 kusů, utvoříme bagety a na plechu dáme kynout.
Nakynuté potřeme vejcem, poklademe plátky slaniny, posypeme sýrem a dáme upéct do vyhřáté trouby.

Bagetky jsou vońavé, dobré a dost syté.
Z těsta můžeme vyrobit i jakékoliv jiné slané pečivo – veky, rohlíky aj.

      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.