Recept s legračním názvem pochází z Valašska – sestřině kamarádce tohle chystávala babička, většinou prý navečer nebo přímo k večeři. Každý dostal ukrojený kusanec přímo do ruky a baštili ho jen tak nebo jim ho babička lehce pocukrovala.
Babička už není, zůstaly jen milé vzpomínky a tento recept…

Suroviny:

2 hrnky (0,5 l ) mléka
1,5 hrnku polohrubé mouky
špetka soli
5 vajec

Kozí cecky

Postup:

všechny suroviny jen dobře promícháme, necháme chvíli odstát.
Pak vlijeme na plech s pečícím papírem (nebo vymazaný a vysypaný) a upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.
Troubu zmírníme a ještě chvíli dopékáme.

Kozí cecky

Díky opravdu malému množství soli můžeme podávat jak suché nebo přílohu k vydatnějším polévkám, tak třeba pocukrované nebo lehce namazané marmeládou či povidly.
Nejvíce chutnají ještě teplé.

Kozí cecky