Už ani nevím, odkud tento recept mám. Ale jsou to nejlepší uzená kuřata, co známe.
Nejvíc samozřejmě chutnají čerstvá, teplá, sotva vyndaná z udírny. Maso jemňounké, plné šťávy. Ale ani druhý den, ohřívaná, nejsou o moc horší. Však zkuste!
Suroviny:
5 litrů vody
2-3 kuřata
1 kg soli
Postup:
Sůl rozpustíme ve vodě a do tohoto nálevu ponoříme půlky nebo čtvrtky syrových kuřat. Necháme je v něm minimálně přes noc, ale i těch asi 12 h stačí.
Kuřata vytáhneme z nálevu, necháme okapat a pověsíme je do vyhřáté udírny. Udíme je asi 3 hodiny, v poslední hodině je můžeme potírat směsí oleje a trochy grilovacího koření.
bože, jak ráda bych si je dala!!! ale udírna není……
Na kolik stupňů udíte ?
Horkým kouřem, v komíně grilu.
Moje maminka odebírala časopis Vlasta a já,co by mladá holka jsem v něm ráda listovala a zajímavé recepty si vystřihovala.
Pamatuji si na tento recept na grilovaná kuřata,taky ho takto děláme a opravdu je nejlepší!!!