Kynutá jablíčka

Občas potkám na internetu něco pěkného, tak jako jablka podobná těmto….
…..a když byla chuť hrát si, zkusila jsem je.

 

Suroviny:
podle toho, z jakého těsta jablka budou. Tato byla slaná, z těsta na pizzu, které dělám tak, že
na každých použitých 50 g vody
dám 100 g hladké mouky
lžíci oleje
větší špetku soli
3-5 g droždí (může být i méně).
Dál jsou potřeba ořechy na stopku jablka (měla jsem pekanové), dýńová semena na jablečný lístek a trochu vejce na potření.
Postup:
z vykynutého těsta uděláme menší kuličky, které necháme nakynout ve vymazané formě na maličké muffiny.

 

Kynutá jablíčka

-malé bulečky-

 

Do vykynutých pak uděláme hlubší dírky něčím tenčím (např. omoučeným prázdným obalem prupisky), jablka pomašlujeme rozšlehaným vejcem, vložíme „stopku“ a vedle uložíme lístek.

 

Kynutá jablíčka

-nakynutá, před pečením-

Upečeme v mírnější troubě – při hodně prudkém pečení se dýňová jadýrka ráda nehezky nafukují.

 

 

Kynutá jablíčka

Kynutá jablíčka

  • Určitě půjdou upéct i ze sladkého kynutého těsta, pokud bude třeba náplň, volila bych spíš nějakou tužší….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.