Jednoduché, vláčné, příjemné těsto, které i díky majolce po upečení vláčným dlouho zůstává.

 

Suroviny:
230 ml vody
3 lžíce cukru (60 g)
21 g droždí
100 g majolky
1 vejce
2 lžičky citronové šťávy
špetka soli
550 g hladké mouky
můžete přidat citrónovou, pomerančovou kůru (čerstvou strouhanou nebo sušenou), koření Voňavé pečení s vanilkou

 

Kynuté majolkové těsto (sladké)

-kynuté řezy-

Postup:
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto propracujeme a použijeme na buchty honzovky, koláče, sladké záviny nebo i cokoliv jiného.Pokud vaše pekárna nějak výrazně předehřívá, kvůli majolce (ať se teplem nerozpustí) bych použila na umíchání program Dort (Koláč nebo jiný na pečivo s práškem do pečiva) a těsto pak nechala volně vykynout ve vypnuté, zavřené pekárně.