Lehouncí, voňaví šnečci se v ústech opravdu jen rozplynou.
Přesto, že se mi náplň zdála opravdu hodně sladká, i po pocukrování pusinek jsou sladké tak akorát – jako malinký zákusek, přesně pro mlsnou pusu.

Suroviny:

30 g (ml) vody
2 žloutky
120 g měkké Hery
vanilkový cukr
240 g polohrubé mouky
21 g droždí

Náplň:
2 bílky
120 g cukru krupice
120 g mletých mandlí
– bílky ušleháme, vešleháme do nich cukr (dotuha) a už jen opatrně vmícháme mleté mandle

 

Kynuté mandlové pusinky

Postup:

těsta je poměrně málo, míchala jsem robotem, výborně by šlo i ručně. Je dost mastné, ve výsledku mi připomínalo měkké linecké těsto.
Ve vodě rozmícháme droždí s částí cukru, po chvilce přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto.
Než si připravíme náplń (postup výše), těsto mírně nakyne.

 

Na pomoučené desce ho opatrně rozválíme na ne moc široký obdélník – pro snadnější manipulaci s těstem jsem ho rozdělila na půlku a vše dělala dvakrát.
Na plát natřeme půlku náplně, opatrně srolujeme (těsto je velmi měkké) a totéž uděláme i s druhou půlkou. Oba záviny pak asi na hodinu dáme ztuhnout do lednice.
Nakrájíme asi 2-3 cm široké řezy, poukládáme je na plech a ihned upečeme.

Vložíme do trouby rozpálené na 200°C, ihned zeslabíme na 180°C a upečeme (asi 15min).

 

Kynuté mandlové pusinky

 

 

4 Comments

  • Posted 31.10.2015 11:03 od Eva 0Likes

    Tohle je příšerně, hříšně dobrá věc. Vyfotím až tu druhou dávku. Můj muž, který sladké nejí, tohle v noci doslova spolknul.

    • Posted 31.10.2015 11:16 od Iva 0Likes

      Až tak? To mám radost 🙂

      • Posted 31.10.2015 11:46 od Eva 0Likes

        Jsou fakt božské. Ještě jednou je udělám, ale pak je zařadím mezi výjimečně sváteční recepty.

  • Posted 20.5.2020 18:41 od Simona 0Likes

    Bylo by možné nahradit Heru klasickým máslem? Nebude to mit efekt na konzistenci těsta? Předem děkuji.

Napsat komentář: Eva Zrušit odpověď na komentář