Kynuté řezy s brynzovou náplní

Brynzu a jídla s ní mám moc ráda. Jsem schopná si na ní pochutnat jen tak, natřit si ji na chleba nebo ovonět a ochutit jakékoliv opravdu jednoduché jídlo.

Tyto řezy jsou hodně syté, v zimě zahřejí a že je v náplni brynzy poměrně málo, poznat není.

Pekla jsem je v menší remosce Original.

Suroviny:

120 g vody
20 g oleje
necelá lžička cukru
¾ lžičky soli
100 g pšeničné mouky celozrnné jemné
100 g hladké mouky
8-9 g droždí

Náplň:
150-200 g strouhaných vařených brambor

50 g brynzy
sůl
sádlo
cibule
– na lžíci sádla osmažíme cibuli a spolu s brynzou ji vmícháme do brambor. Dosolime podle chuti, kdo má rád, opepří a vmícháme ještě lžíci sádla.

Kynuté řezy s brynzovou náplní

Postup:

Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trošku z odvážené mouky a necháme vzejít.

Přidáme zbytek surovin, vymícháme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Pak propracujeme, rozdělime na dvě části a vyválime je.

Na dno vymazané remosky vložíme jednu placku z těsta (kdo má remosku s teflonovým povrchem, vymazávat nemusí), na ni rozprostřeme náplň a tu zakryjeme druhou plackou těsta.

Okraje utěsníme, povrch několikrát propícháme vidličkou, potřeme sádlem a asi po 15 minutách kynutí ve formě dáme upéct.

Kynuté řezy s brynzovou náplní

Kynuté řezy s brynzovou náplní

 

3 komentářeLeave a comment

  • Bisťu! Toto vyzerá na fajnotku. Ja robievam bačovský bryndzovník.
    To nemá hornú vrstvu cesto. Dáva sa na to slanina klobása.
    Táto tvoja verzia je diétnejšia a fajn vhodná na piknik či výlet.
    A krásne vyzerá.

    • Díky 🙂 Tvoje verze je zas klobásou a slaninou posunutá někam dál, taky bych ráda ochutnala…
      Obě ale budou opravdu syté a maximálně voňavé 🙂

  • No tohle vypadá suprově!!! Děda brynzu miluje a já ji taky ráda, tak to určitě vyzkouším

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.