Luncheon meat (domácí lančmít)

Můžete použít pouze bůček, ale výborný je i lunchmeat, do kterého přidáte 100 g mletého hovězího masa….

Suroviny:

850 g bůčku i s kouskem kůže
100 g hovězího masa

10 g Pragandy
5 g soli
2 vejce
1 kl pepře
1-2 kl sladké papriky
50 g vody

 

Luncheon meat (domácí lančmít)

 

Postup:

Syrový bůček i s kouskem kůže pomeleme, přidáme všechny ostatní suroviny a dobře umícháme – nejlíp to jde robotem, hákem na mísení těsta.

Promíchanou směs urovnáme do sáčkem vyloženého šunkovaru, dobře udusáme a zavřené uložíme na 24 hodin do lednice.

 

Luncheon meat (domácí lančmít)

-na okrajích s rosolem-

 

Druhý den vaříme při 80-85°C dvě hodiny. Krájíme až druhý den, dobře vychlazené.

 

Luncheon meat (domácí lančmít)

-vpravo čerstvý, vlevo osmažený plátek lančmítu-

.

.

.

4 komentářeLeave a comment

  • Dobrý večer, možná mám hloupou otázku, ale co to je s kouskem kůže? To znamená bůček bez kosti který má zvrchu po celém kousku kůži? Děkuji Nikola

    • Dobrý den, ano, použijete vykostěný bůček a kůže třeba na půl dlaně (nebo kousínek víc) – jen kousek, ale aby tam byla. Udělá moc dobrý rosol kolem okraje lančmítu.

  • Dobrý den, děkuji za recept. Je prosím možné použít místo pragandy normální sůl?Děkuji.Veronika

    • Dobrý den, určitě ano. Chuť bude možná nepatrně jiná a maso nebude tak růžové – přesto to bude nesrovnatelně lepší, než ten kupovaný 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.