Můžete použít pouze bůček, ale výborný je i lunchmeat, do kterého přidáte 100 g mletého hovězího masa….
Suroviny:
850 g bůčku i s kouskem kůže
100 g hovězího masa
10 g Pragandy
5 g soli
2 vejce
1 kl pepře
1-2 kl sladké papriky
50 g vody
Postup:
Syrový bůček i s kouskem kůže pomeleme, přidáme všechny ostatní suroviny a dobře umícháme – nejlíp to jde robotem, hákem na mísení těsta.
Promíchanou směs urovnáme do sáčkem vyloženého šunkovaru, dobře udusáme a zavřené uložíme na 24 hodin do lednice.

-na okrajích s rosolem-
Druhý den vaříme při 80-85°C dvě hodiny. Krájíme až druhý den, dobře vychlazené.

-vpravo čerstvý, vlevo osmažený plátek lančmítu-
.
.
.
Dobrý večer, možná mám hloupou otázku, ale co to je s kouskem kůže? To znamená bůček bez kosti který má zvrchu po celém kousku kůži? Děkuji Nikola
Dobrý den, ano, použijete vykostěný bůček a kůže třeba na půl dlaně (nebo kousínek víc) – jen kousek, ale aby tam byla. Udělá moc dobrý rosol kolem okraje lančmítu.
Dobrý den, děkuji za recept. Je prosím možné použít místo pragandy normální sůl?Děkuji.Veronika
Dobrý den, určitě ano. Chuť bude možná nepatrně jiná a maso nebude tak růžové – přesto to bude nesrovnatelně lepší, než ten kupovaný 😉