Mlynářův chléb

Tento chleba jsem pekla i v římském hrnci – s výborným výsledkem.

 

Suroviny:

380 ml vody
200 g žitné celozrnné mouky jemné
390 g hladké mouky
60 g ovesných vloček
2 lžičky cukru
20 g droždí
3 lžičky drceného kmínu
2-2,5 lžičky soli

Verze II. :
380 ml vody
250 g žitné celozrnné mouky jemné
300 g hladké mouky
60 g pohankových vloček
2 lžičky cukru
20 g droždí
3 lžičky drceného kmínu
2-2,5 lžičky soli

 

Postup:

suroviny dáme do pekárny a použijeme program Těsto.
Vykynuté vytáhneme, propracujeme, utvoříme bochník, který necháme nakynout v ošatce nebo na plechu a vykynutý pak upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 min, pak dopéct při 190-200°C).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.