Mrkvové raženky

Raženky se střídou obarvenou strouhanou mrkví.

 

Suroviny:
220 g (ml) vody
lžička cukru
15 g droždí
80 g strouhané mrkve
80 g pšeničné celozrnné mouky
450 g hladké mouky
60 g oleje
1/2 lžičky pepře
2 lžičky koření Grilovaná zelenina od Vitany
(nebo jiné oblíbené, třeba grilovací)
1 – 1,5 lžičky soli

 

Mrkvové raženky

-střída s mrkví-

Postup:
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.

Mrkvové raženky

-raznice ve tvaru šneka-

Hotové těsto propracujeme, rozdělíme na díly a z každého uděláme bulku, kterou orazíme, otočíme oraženým dospod, uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií a necháme asi 20 minut kynout. Pak otočíme zpátky a necháme dokynout. Pokud těsto lepí, opatrně při práci podsypáváme moukou.
Vykynuté bulky potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (180°C horkovzduch, asi 15-18 minut nebo klasika 200°C/20 minut).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.