PEKÁRNOMÁNIE O DOMÁCÍM PEČENÍ - s droždím, žitným kváskem, vážně i hravě...
  • Recepty
    • Chléb
      • drožďový bez kvásku
      • drožďový s kváskem
      • kváskový chléb
    • Rohlíky
    • Bagety
    • Bulky a dalamánky
    • Kynuté sladkosti
    • Ostatní kynuté pečivo
    • Těsta slaná i sladká
    • Náplně (nádivky)
    • Oblíbené, rodinné recepty
  • Žitný kvásek
  • Drožďové prefermenty
  • Další
    • Postupy, tvarování atd.
    • Postřehy
    • Suroviny
    • Pomůcky na pečení
    • Pekárna
    • Pracujeme bez pekárny
    • Zajímavá videa
    • Knihy
  • Seznam receptů
  • Kontakty, odběr novinek
  • Bramborová pomazánka do obložených baget

    Bramborová pomazánka do obložených baget

  • Čokoládová náplň

    Čokoládová náplň

  • Čokoládová náplň pudinková

    Čokoládová náplň pudinková

  • Desetivteřinová majonéza (a tatarská omáčka)

    Desetivteřinová majonéza (a tatarská omáčka)

  • Granulovaný cukr

    Granulovaný cukr

  • Kniha Hrátky s těstem

    Kniha Hrátky s těstem

  • Maková náplň

    Maková náplň

  • Nastavená maková náplň

    Nastavená maková náplň

  • Ořechová náplň (nejlepší, co znám)

    Ořechová náplň (nejlepší, co znám)

  • Pečená hrušková povidla

    Pečená hrušková povidla

  • Pesto z medvědího česneku

    Pesto z medvědího česneku

  • Povidla z moruší

    Povidla z moruší

  • Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)

    Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)

  • Rajčatová omáčka se zeleninou (Sugo di pomodoro II.)

    Rajčatová omáčka se zeleninou (Sugo di pomodoro II.)

  • Tvarohová náplň

    Tvarohová náplň

Žitný kvásek podrobně

Založení kvásku
Proč se kvásek založit nedaří?
Krmení silného mateřského kvásku
Posilování slabého kvásku
Jak využít přebytky kvásku
Uchování kvásku při delší přestávce v pečení
Mikroflora žitných kvasů (kvásků)

Mikroflora žitných kvasů

Objednávka knih s podpisem

Knihy objednáte ZDE
  • pinterest
  • rss
  • instagram
  • facebook

Pekárnománie na Facebooku

Pekárnománie

Instagram

View on Instagram

Nejčtenější tento týden

  • Základní kváskový chleba... Tento chleba je opravdu hodně světlý, obsahuje 24% žitn... 1.6k views
  • Tvarohová náplň Ze všech sladkých náplní je u nás tahle snad nejoblíbe... 1.5k views
  • Obyčejné, české klasické... Staré, známé rohlíky, tak, jak je všichni známe. Omlád... 1.2k views
  • Bleskové rohlíky S těstem moc ráda experimentuji a nechávám ho déle kyno... 1.1k views
  • Chřupáčky Chřupáčky jsou jako pírko - buclaté a lehoučké jako vat... 1.1k views
  • Základní chleba do pekárn... Dodnes si živě pamatuji, jaké nepříjemné překvapení mi... 1k views
  • Slané trhací buchtičky Ty příjemné chvíle prožil snad každý - gril se roztáp... 1k views
  • Chléb z naší vesnice Tento chleba byl vlastně prvním pokusem o Pain de Campa... 1k views
  • Maková náplň Klasická vařená maková náplň vhodná do závinů, kohoutí... 0.9k views
  • Rychlé jogurtové makovky... Mírně sladké makovky bývají většinou tvarované jako r... 800 views

Klíčová slova

žitný kvásekcelozrnná moukačerstvé droždísladěnkabramboryomládekžitná chlebová moukacelokváskovýslunečnicové semínkodroždíprefermentpekárnadýňové semínkolněné semínkoovesné vločkysezampodmáslírozinkysýrvánoce

Nejnovější komentáře

  • Verča: Žitný chleba (cihlička)
  • Iva: Žitný kvásek
  • Iva: Velikonoční mazanec
  • Iva: Chleba s pâte fermentée
  • Jarmila Trachtulcová: Chleba s pâte fermentée
  • Péťa: Velikonoční mazanec
  • Martina Ekrtová: Žitný kvásek

O mně, mém pečení a knihách…

O mně... knihy

Toplist

Prosím, respektujte  autorský zákon.  Pokud budete moje recepty šířit dále, uvádějte zdroj (tj.  Pekárnománii).  Mě to potěší a dalším čtenářům, pekařům třeba pomůže.  Děkuji, Iva
  • Recepty
  • Žitný kvásek
  • Drožďové prefermenty
  • Další
  • Seznam receptů
  • Kontakty, odběr novinek