Přestože je náplň nastavená kaší, nepoznáte to. Je úžasně chutná i voňavá. Velice ráda ji používám na koláče na plechu, které pak nakrájíme na řezy. I této šťavnaté náplni vděčí koláč za to, že je déle měkký, tolik nevysychá.

Suroviny:

200 g mletého máku
550 ml mléka
120 g hrubé krupice
50 g másla
100 g cukru
2 lžíce pikantní marmelády (rybízové, meruňkové, višňové)
1 vejce
1 lžička mleté skořice
strouhaná citronová kůra

Postup:

Mák s krupicí zalijeme mlékem, za stálého promíchávání přivedeme k varu a krátce provaříme.

Po odstavení z plotny a krátkém prochladnutí vmícháme zbytek surovin – vejce až nakonec. Citronovou kůru a skořici přidáme podle chuti.

Na plnění koláčů a buchet používáme náplň zcela vychladlou, abychom zbytečně nenahřívali těsto. Pokud trochu náplně zbude, dá se zamrazit a použít příště.