nejjednodušší pizza

Úplně jednoduché a rychlé těsto na pizzu, které kdysi kdesi radila paní Jiřina Bohdalová a které jsem malinko upravila.

Suroviny:

150 g vlažné vody
necelá lžička soli
3 lžíce oleje
300 g hladké mouky
9-12 g droždí

 

nejjednodušší pizza

 

Postup:

V původním receptu bylo mj. strašně moc  droždí (tuším 30 nebo 35 g) – v pizze cítit nebylo, ale proč jím tak plýtvat, když třeba není, že?

Všechny suroviny smícháme dohromady, pokud je třeba, přidáme 1-2 lžíce vody, a těsto necháme asi 30-40 minut odpočinout.
Pak rozválíme (toto množství je na celý velký plech), potřeme omáčkou z rajčat nebo kečupem (domácím, prosím), poklademe náplní, posypeme oreganem a sýrem a necháme dokynout před pečením.  Upéct dáme do dobře vyhřáté trouby a pečeme spíše na vysokou teplotu a kratší dobu..

 

nejjednodušší pizza

 

Množství surovin je dělitelné třemi, kouknutím na recept je vidět, že platí

– na každých 50 g vody
lžíce oleje
3-4 g droždí
asi 1/4-1/3 rovné lžičky soli
100 g hladké mouky

Přesně toto množství mám vyzkoušeno na pizzu pro jednoho, pečenou v menší remosce (Original).

 

 

4 komentářeLeave a comment

  • Dobrý den, prosím, když máte v receptu sušené droždí a já chci dát čerstvé, jak je to s množstvím?
    Děkuji.

    • Dobrý večer,
      myslím, že zatím ve všech receptech mám použito čerstvé droždí, sušené nepoužívám.

  • Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jak dlouho a na kolik stupňů pečete tuto pizzu. Děkuji Nikola

    • Zdravím 🙂
      Pizza by se měla péct při vysoké teplotě (určitě aspoň 220°C) a relativně kratší dobu, aby nebyla vysušená. Neodhadnu, kolik minut, jen se do trouby koukněte – poznáte to podle barvy okrajů pizzy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.