O mně

Domácí pečivo jsem začala péct před více než 15 lety – důvodem tehdy byla naše špatná finanční situace a stále vyšší ceny pečiva.

Postupně se mi tato nutnost stala koníčkem, pak takovým obrkoněm a i když mi zdraví už péct nedovolí, hlava vymýšlí stále nové kombinace surovin, tvary pečiva i postupy.
S pečením mi teď pomáhá rodina, která si na něm  pak také velice ráda pochutná. Neznám nic hezčího, než pozorovat malého vnoučka, jak si před zakousnutím do pečiva k němu nejprve nadšeně přičichne…

Budu šťastná, bude-li chutnat i Vám.
Iva

 

Hodně mých receptů, postřehů i postupů je v knize Pekárnománie, kterou jsem napsala spolu s Radkou Hrevušovou. Ještě stále je v prodeji, třeba na stránkách nakladatelství DONA.

pekarnomanie

 

O dva roky později pak vyšla moje kniha Remoska v moderní kuchyni, taktéž v prodeji např. v nakladatelství Dona. I v této knížce jsou, kromě jiných, vyzkoušené recepty na kynuté pečivo (včetně chleba), tentokrát vhodné pro pečení v remosce.

remoska

.

.