Chleba má pravidelné póry a hodně tmavou střídu, na chuti je výrazně poznat i použitá špaldová mouka.

-trojhranná a obdélníková-
-trojhranná a obdélníková-

Suroviny:

320 g vody
lžička cukru
2 lžíce oleje
lžička chlebového koření
2,5 lžičky soli
100 g rozkvašeného hustého žitného kvásku
100 g žitné chlebvé mouky
170 g hladké mouky
300 g hladké špaldové mouky
15 g droždí

 

 

Obyčejný špaldový s kváskem
-kynutý v trojhranné ošatce-

Postup:

suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – sypké a použijeme program Těsto.
Po jeho ukončení vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a uválíme bochník, který necháme nakynout buď na plechu s pečící fólií nebo (dobře omoučené) v ošatce.
Po vykynutí upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C/45-50min).

 

 

2 Comments

  • Posted 30.9.2015 6:11 od Lenka 0Likes

    Ahoj Ivi.Ten kvásek rozkvašený myslíš tím co dávám každý den na stranu do lednice, nebo ten co rozkvašuju každý den?

    • Posted 30.9.2015 7:21 od Iva 1Likes

      Ahojky, ano, může být ten z lednice, ale ne dlouho starý (5 a více dnů)

Přidejte komentář