Jeden z mála receptů, které jsem si nedala dohromady, ale dostala od kamarádky. Koláčky jasou opravdu moc dobré, hlavně v den, kdy se upečou – jsou žravé (jak prohlásila rodina).

Olejové koláčky

-takhle hodně řídké těsto to je-

Suroviny:
250 ml mléka
200 ml oleje
2 žloutky
špetka soli
500 g polohrubé mouky
plná lžíce cukru
30 g droždí

Náplň:
250 g tvarohu
1 vejce, cukr
trocha pudinku Creme Ole
rozinky
strouhaná citrónová kůra
Na potření:
rozpuštěné máslo
rum
cukr moučka

 

 

Postup:
těsto nechávám pekárnou jen umíchat, pak ho vyndám a nechám kynout v míse.

Suroviny na těsto dám do pekárny v pořadí tekuté – sypké a použiji program Koláč (bez kynutí) nebo ho na program Těsto nechám jen umíchat, pak vypnu a těsto si přendám do mísy, kde vykyne.

Olejové koláčky

-máslo s rumem na namočení-

 

 

Po vykynutí odkrajujeme malé kousky těsta, v ruce uděláme placičku, naplníme tvarohem a zabalíme. Na plech ukládáme spojem dolů. Po vykynutí koláčky upečeme ve vyhřáté troubě (asi 180°C/přibližně 15 min – koláčky by měly být dorůžova, ne příliš vypečené).

 

Olejové koláčky

-čerstvě upečené, dočervena-

Ještě horké je pomašluji máslem s rumem a obalím v moučkovém cukru.

Nejchutnější jsou čerstvé.

 

 

Koláčky se snažím dělávat co nejmenší, nádherně vypadají a hodí se třeba i na oslavu.

 

 

Olejové koláčky

-hotové, jen nabídnout-