Tohle nám kdysi chystávala maminka…..proč je sádlo opičí, opravdu nevím. Možná proto, že se „opičí“ (napodobuje) sádlo podpečínkové?
Suroviny:
vepřové sádlo (domácí, kostka, vanička – je to jedno)
drcený kmín
česnek
sůl
Postup:
Sádlo rozehřejeme ve vyšším hrníčku (jako bychom na něm něco chtěli smažit), vsypneme kmín a vypneme.
Po chvíli opatrně vmícháme rozetřený česnek podle chuti – pokud je sádlo rozehřáté hodně, po přidání česneku pění a má snahu utéct z hrníčku (pozor na možné popálení !). Podle chuti osolíme a necháme vychladnout.
Mažeme na čerstvý chleba – chutná jako sádlo podpečínkové.
tohle je něco pro mně!! podpečínkové sádlo(vejpečky) jsem vždycky milovala…..
A zkuste přidat ještě trochu smažené cibulky a majoránku. Toje pak teprve ta pravá dobrota!! 🙂