Nápaditě pruhovaný moučník, s nejlepším ořechovou náplní, co znám.
Zamotaný cop můžete místo do formy pekárny uložit i na plech, po nakynutí potřít vejcem a upéct v dobře vyhřáté troubě.

Suroviny:

Těsto :
140 ml vody
60 g cukru
vanilkový cukr
50 g měkké Hery
2 žloutky
špetka soli
360 g hladké mouky
15 g droždí

Nádivka :
250 g ořechů
200 ml mléka,
50 g mletých piškotů
1 – 2 lžíce rumu
50 g medu
50 g cukru
bílek
– ořechy spaříme vřícím mlékem a po částečném púrochladnutí vmícháme zbytek surovin

Ořechový cop v pekárně

Postup:

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – sypké a zapneme program Těsto.
Hotové propracujeme, vyválíme na obdélník, potřeme prochladlou náplní (dala jsem jí asi 2/3 – 3/4, zbytek mám v lednici, třeba na pár buchtiček)

Ořechový cop v pekárně

 

Svineme do závinu…

Ořechový cop v pekárně

 

…tomuto krátkému závinu uzavřeme konce a celý jej podélně rozřízneme a obě části zamotáme do copu.

Ořechový cop v pekárně

Ořechový cop v pekárně

 

Tento cop pak můžeme nechat nakynout na plechu a potřený vejcem upéct ve vyhřáté troubě (vypadá nádherně) nebo – jako jsem udělala já – jej hned po zavinutí opatrně urovnat v pečící nádobě od pekárny, tam nechat nakynout a tam i upéct (program Pečení, stačí 40 minut).

Ořechový cop v pekárně

Moučník se lépe krájí druhý den po upečení, měkký vydrží několik dní (pokud se dříve nesní).
Ořechový cop v pekárně