Vlastně je to obyčejný párek v rohlíku, trochu neobyčejně vytvarovaný. Dětem se moc líbí.
Těsto můžete použít vaše oblíbené slané, já jsem tu použila část těsta na pizzu.

Suroviny:

100 ml vody
špetka cukru
2 lžíce oleje
necelá půl lžička soli
200 g hladké mouky
ani ne 10 g čerstvého droždí
párky

 

Párkoví šneci

Postup:

Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme nakynout.Párkoví šneci
Hotové těsto propracujeme, rozdělíme na dílky – podle velikosti párků, udělala jsem jich 12.
Z každého dílku uděláme bulku a asi po 10 min odpočinku z nich vyválíme prameny. Párky rozpůlíme (zkrátíme), nůžkama jim na kulatých koncích stříhneme šnečí růžky a kolem párku zavineme pramen těsta – začínáme pod tělem šneka, pramen vedeme i pod růžky (aby se pak při pečení rozevřely a nezapekly do těsta) a končíme znovu pod párkem.

Párkoví šneciŠneky necháme na plechu s pečícím papírem nakynout, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (180-200°C/12-15 min).

Můžeme podávat s dipem, zeleninovým salátem nebo jen tak, volně do ručky….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.